Luchtwarming Multicalor
Luchtwarming Multicalor

Luchtverwarming

Luchtverwarming

Wat is luchtverwarming ?

Luchtverwarming staat voor opgewarmde lucht dat via een kanalensysteem in de woning wordt verspreid. Het zorgt voor een gezond binnenklimaat, omdat de opgewarmde lucht gefilterd de woning wordt ingestuurd. Daarnaast reageert luchtverwarming bijzonder snel op een veranderende vraag.

Multicalor

Multicalor, opgericht in 1970, legt zich al jaar en dag toe op luchtverwarming, waarbij opgewarmde lucht via een kanalensysteem in de woning wordt verspreid. Multicalor is het antwoord op de eisen opgesteld in een moderne geïsoleerde woning; het verwarmt, koelt, ventileert en zuivert de binnenlucht. Hierbij worden enkel kwalititeitsproducten geleverd die hun voordelen al hebben bewezen over heel het land.

Het productgamma bestaat uit de indirect gestookte MC-EE , oliegestookte luchtverwarmer O18-O41 en condenserende, modulerende gasgestookte Sphere.

De Multicalor MC-EE (modulerende) luchtbehandelingskasten zijn indirect gestookte luchtverwarmers met een tijdloos strak design en een neutrale wit gelakte plaatstalen omkasting. De toestellen zijn voorzien van ruim bemeten warmtewisselaars met 6 rijen. Dit zorgt ervoor dat ook bij lage watertemperaturen voldoende hoge luchttemperaturen worden gehaald. De toestellen zijn dus uitermate geschikt om gebruikt te worden met moderne condenserende ketels met verlaagde watertemperatuur. Uiteraard kan u ze ook gebruiken bij stadsverwarming.

De Multicalor Sphere luchtverwarmers zijn gasgestookte condenserende en modulerende toestellen met een ultra hoog totaalrendement, een schonere verbranding, hoog rendement ventilatoren, elektronische ontsteking en een gesloten verbrandingscircuit. In vergelijking met een klassieke gasgestookte luchtverwarmer zal een Multicalor Sphere toestel tot 25% minder aardgas verbruiken, beduidend minder schadelijke stoffen uitstoten en beduidend minder elektriciteit verbruiken.

De Multicalor warmteluchtgeneratoren (oliegestookt) worden gebruiksklaar en voorzien van alle regelapparatuur afgeleverd. Het toestel is grondig gecontroleerd en getest. Het volstaat dus om op de werf de luchtkanalen, de rookgasafvoerleiding en de elektrische leidingen aan te sluiten. Daarnaast dient er een passende oliebrander te worden geïnstalleerd -raadpleeg hiertoe de gebruiksaanwijzing van de brander. Multicalor beveelt Riello oliebranders met voorverwarming aan.

Voor nieuwbouwwoningen verwijst Multicalor graag naar ons, uniek op de markt, nieuwbouwproduct Verventa. Verventa is een intelligent systeem waarbij de kanalen van het ventilatiesysteem worden gebruikt om te ventileren én te verwarmen of koelen. Hierbij heeft de gebruiker de volledige controle over het binnenklimaat van elke kamer. Uw verwarming draait alleen waar en wanneer u het nodig heeft.