Sanitair
Sanitair

Airco, warmtepomp

Op zoek naar een AIRCO of WARMTEPOMP
 
ER IS EEN PROMO OP DIT OGENBLIK
 
1. Wat doet een warmtepomp ?
Een warmtepomp is het behandelen van de lucht in een leefruimte om zo een ideale temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook de verdeling van de lucht te verzekeren.  Een warmtepomp is dus meer dan louter het afkoelen van je werk- en/of leefruimte.
 
2. Waarom airconditioning?
Met een airconditioningsysteem creeĆ«rt u uw wooncomfort.  De nieuwe generatie airco's zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht die u inademt.  Kortweg, dankzij airco voelt u zich beter en bent u actiever.  Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit.
 
    - invloed op uw werkprestaties
Een werkruimte die te warm, te koud of te vochtig is, stimuleert noch het werkritme, noch de efficiƫntie van het personeel.
 
    - invloed op uw gezondheid
Lucht binnenshuis is soms 2 tot 10 keer meer vervuild dan lucht buitenshuis.  Denk aan pollen, virussen, vieze geurtjes, stof, afval.  Airconditioning ventileert, zuivert en houdt de vochtigheidsgraad van de binnenlucht onder controle.
 
    - invloed op elektronisch materiaal
Een lage bevochtigingsgraad bevordert de levensduur van elektronisch materiaal.  Met airco beheerst u het binnenklimaat.
 
3. Werking
Alle airco's werken in principe hetzelfde en bestaan uit een binnen- en buitenunit.  De binnenunit zuigt de binnenlucht aan.  Deze lucht wordt gekoeld met behulp van een speciaal, milieuvriendelijk koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt.  Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over.  Na afkoeling wordt de gekoelde lucht weer de ruimte ingeblazen.  Op de juiste temperatuur en in de juiste richting.
Het is aan te raden om de warmtepomp te laten onderhouden: wegnemen van stof, nameten van de koelvloeistof en een ontsmettingstablet. Na een onderhoud wordt het verbruik van een airco minder.
 
4. Soorten
We kunnen spreken van gewone aircotoestellen en Inverters. (warmtepompen)
Inverters passen het gebruikte vermogen aan aan de werkelijke nood: meer energie bij opstart, minder indien men afwezig is. Dankzij de invertertechnologie wordt tot 75% energie bespaard tov een klassieke elektrische verwarming en tot 42% tov een klassieke warmtepomp en soms zelfs een lager energieverbruik dan een klassieke centrale verwarming.
 
Er zijn diverse soorten warmtepompen :  Klik hier voor onze website over warmtepompen Mitsubishi.
 
 

Gemiddeld geeft een warmtepomp een COP van 1 op 4.  Dit komt neer op 25 % betalen en 75 % gratis energie.

De COP is de verhouding tussen de geleverde energie (afgegeven warmte) en de gebruikte energie (elektriciteit die nodig is om de warmtepomp te late werken). Met een COP gelijk aan 4 zal een warmtepomp per verbruikte kWh elektriciteit 4 kWh warmte afgeven.