FAQ

"Ik wil mijn energieverbruik doen dalen zonder daarbij in te boeten aan comfort. Het belangrijkste voor mij is dat ik onmiddellijk warm water heb..."

De NUOS PLUS verwarmt uw water tot 55°C in minder dan 6 uur, wat twee keer sneller is dan andere toestellen van zijn categorie.

 

 

 

 

 

"Maakt een warmtepompboiler niet te veel lawaai?"

Dankzij de 'silent'-functie situeert het geluidsniveau van de NUOS PLUS zich onder de 52 dB(A), wat vergelijkbaar is met dat van een werkende vaatwasmachine.

 

 

 

 

"Ik wil besparen om mijn energiefactuur..."

NUOS PLUS vertoont een uitzonderlijke C.O.P. van 3,35 bij 7°C. In vergelijking met een traditionele elektrische waterverwarmer bespaart u tot 80% aan energie. Een voordelige investering die op 2 tot 3 jaar wordt terugverdiend.

 

 

 

 

"Moet ik mijn warmtepompboiler onderhouden?"

De NUOS PLUS vereist geen bijzonder onderhoud. Hij is uitgerust met een onafbreekbare actieve anode. De filter op het bovenste gedeelte van het toestel is afneembaar.

 

 

 

 

 

 

"Wat bij extreem lage buitentemperaturen of bij een uitzonderlijke behoefte aan warm water?"

In de modus "Auto" schakelt het toestel automatisch om op een elektrische bron wanneer de warmtepomp de behoefte aan warm water niet aankan. in de modus "Boost" wordt het water extra snel verwarmd zodat u in een mum van tijd over warm water beschikt.

 

 

 

Heersende opvatting: "Het warmtepompsysteem vereist een hoge omgevingstemperatuur om doeltreffend te zijn."

NIET WAAR. Het systeem past zich aan een ruim temperatuurbereik dankzij de permanente aanwezigheid van calorieën in de lucht, zelfs bij lage temperaturen. De NUOS PLUS werkt tussen -7 en +42°C.

 

 

 

 

"Het installeren van een warmtepompboiler is lastig."

Het installeren van een NUOS PLUS is Plug & Play. De NUOS PLUS onttrekt de omgevingslucht aan een niet verwarmde kamer (min.
20 m³) maar het is ook mogelijk het toestel d.m.v. een koker te verbinden met de buitenlucht.

 

 

 

"Welke parameters kan ik instellen op mijn NUOS PLUS warmtepompboiler?"

Verschillende werkingsmodi:

Functie Reizen: om met een gerust gemoed op vakantie te vertrekken, wordt het reservoir in vorstvrije modus gezet en wanneer u thuiskomt beschikt u meteen over warm water.

Modus auto: combineert op intelligente wijze de warmtepomp en de elektrische weerstand. U beschikt binnen 8 uur over warm water, zelfs bij vriestemperaturen.

Modus Green: maximaliseert de energie-efficiëntie. Werkt uitsluitend in warmtepompmodus.

Modus Boost: gebruikt de elektrische weerstand om het water sneller te verwarmen. In deze modus hebt u in een mum van tijd warm water.


«   »