Voordelen van glas/glas zonnepanelen

Is de keuze tussen Glas/Glas of Glas/Folie zonnepanelen moeilijk te maken? Dan helpt dit artikel jou zeker en vast op weg naar de juiste beslissing. Hierin stellen we u de voordelen van Glas/Glas zonnepanelen volgens Sonnenstromfabrik voor.

60% hogere opbrengst

Glas/Glas zonnepanelen zijn beter bestand tegen wind en vochtigheid. Ze bieden de beste bescherming voor de zonnecellen in tegenstelling tot Glas/Folie zonnepanelen, welke poreus wordt op den duur. De samengestelde Glas/Glas uitvoering beschermt de zonnecellen tegen kleine scheurtjes en verzekert zo een langdurige werking van minimum 40 jaar.

Geschikt voor gebieden met hevige sneeuwval en hoge windbelasting

Er ontstaat een hogere weerstand en torsiestijfheid door de solide verbinding tussen de twee glaslagen. TUV testen geven aan dat de Glas/Glas zonnepanelen belast kunnen worden met meer dan 8100 Pa.

Uitstekende bescherming tegen veroudering

In tegenstelling tot Glas/Folie zonnepanelen, is de Glas/Glas uitvoering beter bestand tegen beschadiging door de ammonia in de lucht, uitgestoten door de landbouw en de industrie. Eveneens kunnen deze zonnepanelen beter tegen de zoute zeelucht in kustgebieden en het afslijten van het materiaal door zandstormen in woestijngebieden.
Het lamineerproces geschiedt in 3 fasen, waardoor er een ongeëvenaarde sterkte van het zonnepaneel ontstaat. Dit proces zorgt voor de best mogelijke bescherming tegen vocht, loslaten van het laminaat en het ontstaan van bubbels in het laminaat.

Een constant hogere prestatie door een betere zelfreinigende werking van het paneel

We zien bij Glas/Glas zonnepanelen door het lamineerproces een uitzonderlijk goede stabiliteit, zelfs onder het aluminiumframe. Zonnepanelen zonder frame zijn lichter in gewist, meer esthetisch en profiteren meer van de zelfreinigende werking. Deze zelfreinigende werking is optimaal doordat er geen naad meer is tussen het laminaat en het frame waar vuil zich kan onder verstoppen.

Grotere veiligheid

Glas brandt niet, dus Glas/Glas zonnepanelen voorkomen uitbreiding van brand. Ook ontstaan er geen vallende druppels van brandend materiaal bij deze panelen. Daarnaast is er ook geen risico op een elektrische schok, aangezien de achterkant van het panaal robuuster is en niet beschadigd kan worden gedurende de installatie.

Laag koolstofgehalte om de duurzaamheid te verhogen

De geoptimaliseerde productie van Sonnenstromfabrik is gericht op het minimaliseren van de uitstoot van CO2. Grondstoffen voor de ”Low Carbon series” worden slechts betrokken bij leveranciers met een CO2 aangepaste “footprint”. Alleen op deze manier kan 200% minder CO2-uitstoot gerealiseerd worden.

Glas heeft eenvoudigweg een mooiere uitstraling

Glas is esthetisch en is overal makkelijk toepasbaar. Net zoals een waterafstotende dakpan, kunnen Glas/Glas zonnepanelen onzichtbaar worden geïntegreerd in het dak. Ze kunnen in de voorkant van het gebouw geïntegreerd worden, om lichtinval en schaduw te kunnen beïnvloeden.

Lichter in gewicht, lichtdoorlatend en betere koeling

De Glas/Glas zonnepanelen zijn licht in gewicht. Daarnaast biedt het ultra dunne glas aan de voorkant een grotere lichtdoorlaatbaarheid als gevolg een hogere opbrengst. Een ander voordeel van het dunne glas aan aan de voorkant is de betere koeling van het zonnepaneel en de afvoer van de warmte door een betere warmteverdeling.

De meeste geplaatste systemen in de markt

Sonnenstromfabrik zijn pioniers in de Glas/Glas zonnepanelen in een markt met de meest geplaatste systemen. Ze hebben reeds meer dan 100MWp Glas/Glas zonnepanelen geplaatst. In Azerbaijan hebben ze een uitzonderlijk project van 22MWp Glas/Glas zonnepanelen mogen installeren. Dit onderstreept de indrukwekkende staat van dienst.


«   »