VLOERVERWARMING

Een groot voordeel van vloerverwarming is de lage energiekost. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten.

Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 35°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen.

 

Verwarming in de vloer werkt met stralingswarmte via verwarmingsbuizen onder de vloer. Deze verwarmingsbuizen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd over de volledige ruimte. Door deze gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond bereik je sneller een comfortgevoel. De thermostaat kan gerust 2°C lager om hetzelfde comfort te krijgen als bij radiatorverwarming.

In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kost het dan wel meer in aankoop, het rendement van vloerverwarming is gunstig. Door de betere warmteverdeling en het voordeliger energieverbruik verdien je de hogere kostprijs zeker terug.

 

vloerverwarming

VOORDELEN

  • Je krijgt aangenamere temperatuur dan met een radiatorverwarming. Door de vele grote oppervlakken is de warmte overal constant. Bovendien komt de warmte van onder, pluspunt dus voor de voeten.
  • De kamer wordt veel regelmatiger en zuiniger verwarmd doordat de ruimte nu een grotere warmteopslagplaats heeft. Er wordt dus minder energie verbruikt.
  • Het is beter voor de gezondheid. Er zijn slechts minimale luchtverplaatsingen doordat het louter stralingswarmte afgeeft. De stralingswarmte zorgt ook voor een relatief hogere luchtvochtigheid in de ruimte.
  • Eens geïnstalleerd is er maar een minimaal onderhoud nodig.
  • Als je als hoofdverwarming vloerverwarming gebruikt, heb je geen andere verwarmingstoestellen nodig, plaatsbesparing dus.
  • Geen last van een storend gezoem of andere geluiden, het is volledig geruisloos.